اقتصاد وطن: صنعت برق در گره چالشهای اقتصادی
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد وطن: با یک نگاه به روند رشد برخی از صنایع و نیازهای داخلی، مشخص می شود که ظرفیت موجود در بخش هایی از جمله صنعت برق، نفت،گاز، پتروشیمی ، مخابرات و... به طور متوسط بیش از نیاز کشور می باشد و میتواند با برنامه ریزی های بازرگانی و اقتصادی صادرات بسیار خوبی داشته باشد اما به دلایل خارج از کنترل صنعتگران اغلب کارخانجات و تولید کنندگان با حداقل ظرفیت فعالیت می نمایند.
ایران ظرفیت و پتانسیلهای بسیاری در صنعت برق و صنایع وابسته دارد که همین امتیازات موجب شده تا همواره جهت ایجاد و گسترش همکاری و تبادل و روابط اقتصادی بین المللی مورد توجه بسیاری از کشورهای منطقه ، اروپا و خاور دور باشد و قابلیتهای صنعت ومعدن ایران را در برنامه های خود مد نظر داشته باشند.
این صنعت که در طول ۵۰ سال گذشته توانسته جایگاهی ویژه برای خود پیدا كند و از یك صنعت وابسته به یك صنعت تا حدودی خودكفا تبدیل شود، در شرایط كنونی با چالش های فراوانی دست و پنجه نرم می کند.
به عنوان نمونه کارخانجات کابلسازی ایران- بایکا که با مشارکت و سرمایه گذاری ۵۰ درصدی گروه کارخانجات بایکا المان ( بزرگترین و معتبرترین گروه تولید کابل در اروپا) و بخش خصوصی پس از گذشت ۵۵ سال هنوز بزرگترین کارخانه کابلسازی در ایران است بعلت مشکلاتی همچون کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی، سود بانکی بالای تسهیلات و اعتبارات، جرایم و دیرکرد معوقات بانکی، نبود و گاها سهمیه بندی مواد اولیه، مشکلات در برنامه ریزی و تولید در این واحد بزرگ تولیدی مشابه سایر شرکتهای تولیدی ایجاد گردد.
محدودیت ها و موانع واردات مواد اولیه مورد نیاز از یک طرف که نیاز به کسب مجوز از سازمانهای اقتصادی، بانکی و گمرکی داشته و از طرف دیگر امتناع سازندگان معتبر دنیا از قبول سفارش به طور مستقیم، قطع سوییفت و تراکنش های مالی، عدم امکان گشایش اعتبارات بین المللی، بالا رفتن ریسک خرید های خارج از سیستم بانکی و .... از جمله دیگر موانع در مسیر تولید حداکثری و کار با ظرفیت نامی این واحد تولیدی و صنایع مشابه است.
آیا براستی زمان تغییر نگرش به حوزه اقتصاد این کشور فرا نرسیده است .
اکنون که شرایط خاص ناشی از ویروس کوید ۱۹ بر جهان حاکم شده است آیا زمان آن فرا نرسیده تا تصمیم گیرندگان و حاکمان این کشور نسبت به ترسیم نقشه راه توسعه اقتصادی کشور متناسب با منافع ملی و افزایش سهم بازار صادراتی بخصوص در کشورهای همسایه اقدام نمایند.
با تردید امیدواریم که از هم اکنون با توجه به تحولات ایجاد شده در سطح بین المللی و فراهم شدن فرصت خوب برای تعامل در سطح جهانی، مدیران اجرایی و ارشد تصمیم گیر با بکارگیری نظرات و پیشنهادات کارشناسان اقتصادی مسیر اقتصاد کشور را به راه درست و خوب و شفافیت هدایت کنند و صنعت و تولید ملی را از شرایط و بن بست که در آن قرار گرفته است خارخ نمایند.
ترانه عرفانيان عظيم زاده خسروي
تحصيلات و فعاليت اجتماعي:
عضو خانه صنعت معدن جوانان ایران
فارغ التحصيل رشته اقتصاد از دانشگاه صنعتي شريف ( كارشناسي ارشد)
عضو هيات رئيسه كميته مهندسي و بازرگاني سنديكاي صنعت برق
عضو هيات رئيسه كميته تامين مالي و همكاريهاي مشترك سنديكاي صنعت برق
دبير كميسيون صنعت، معدن تجارت انجمن جوانان كارافرين اتاق بازرگاني تهران
زمينه فعاليت اقتصادي:
نايب رئيس شركت مهندسي و بازرگاني نيرو رامشير
سهامدار عمده كارخانجات كابلسازي ايران ( نماد بايكا)