به گزارش پارسینه ؛ طالبی، میوه ای با طبع گرم و تر، سرشار از خواصی مانند کمک به لاغری، سلامت قلب و چشم است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند برای برخی افراد مضر باشد.
طبع طالبی
طبع میوه طالبی گرم و تر است.
خواص طالبی
لاغری و کاهش وزن: طالبی میوه ای است که کالری کمی در آن وجود دارد و می تواند در برنامه های کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد. البته مقدار زیاد طالبی همچنین می تواند باعث کاهش انرژی بدن شما گردد و مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. اضافه کردن غذاهای غنی از پروتئین به طالبی به کنترل کلی کالری های بدن کمک خواهد کرد.
سلامت چشم: اگر به دنبال یک منبع خوب ویتامین A می گردید می توانید روی طالبی حساب ویژه ای باز کنید. در حقیقت طالبی حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است و بدن می تواند بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل کند. هر دوی این مواد مغذی برای حفظ سلامت چشم ها و بینایی ضروری هستند.
کاهش سطح فشار خون: میوه طالبی برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند مفید است. متأسفانه تغذیه ی ما سرشار از سدیم (نمک) بوده و میزان کمی پتاسیم دریافت می کنیم. همه ی ما باید تلاش کنیم تعادلی بین میزان سدیم و پتاسیم برقرار کنیم. از آنجایی که طالبی حاوی پتاسیم است می تواند در جهت ایجاد تعادل بین این دو ماده به ما کمک کند. به همین دلیل طالبی با فشار خون بالایی که نتیجه ی مصرف زیاد نمک است مقابله می کند.

سلامت قلب: طالبی یکی از بهترین میوه ها برای حفظ سلامت قلب است. از آنجا که کمبود پتاسیم در بدن میتواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی غنی از پتاسیم مثل طالبی ، پرتقال و موز، بسیار ضروری است. کلسترول، فشار خون و هموسیستین بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند و مصرف طالبی با کاهش این سه عامل، در حفظ سلامت قلب موثر شناخته شده است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: طالبی منبع بسیار خوبی از ویتامین C نیز می باشد. ویتامین A و بتا کاروتن از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های محلول در چربی بودند و ویتامین C از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های محلول در آب است. پس با حضور این آنتی اکسیدان ها، طالبی ما را در مقابل خطر رادیکال های آزاد محافظت می کند. از طرفی دیگر ویتامین C یک ماده حیاتی برای عملکرد سیستم ایمنی است.
کاهش احساس افسردگی و استرس: طالبی یک میوه ایده آل برای زمان هایی است که شما احساس افسردگی و استرس می کنید. طالبی منبع غنی پتاسیم است که به نرمال شدن تپش قلب و همچنین به فراهم کردن اکسیژن برای مغز کمک می کند؛ در نتیجه شما با خوردن طالبی احساس آرامش و تمرکز بیشتری خواهید کرد.
درمان یبوست: یکی از خواص میوه طالبی درمان یبوست است. طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می دهد و به این ترتیب عبور آن را از روده ها آسان می کند. اگر دچار یبوست موقت شده اید به طالبی اعتماد کنید.
مقابله با گرمازدگی: گرمازدگی زمانی اتفاق می افتدکه بدن قادر نیست به اندازه کافی خود را خنک نگهداشته و دمای خودش را درحد نرمال حفظ کند. در شرایط طبیعی، بدن توسط عرق کردن خنک می شود اما گاهی اوقات عرق کردن برای خنک کردن بدن کافی نیست و دمای بدن افزایش می یابد. یکی از موثرترین میوه ها در کمک به کاهش حرارت بدن طالبی می باشد.
افزایش انرژی بدن: ویتامین های گروه B در آزاد شدن انرژی کربوهیدرات در سلول ها موثر هستند و فیبر غذایی نیز به تحویل تدریجی کربوهیدرات (قند) موجود در مواد غذایی به جریان خون بسیار کمک می کند. از این رو طالبی که منبع خوبی از فیبر خوراکی و ویتامین های گروه B می باشد، میوه ای عالی برای تولید انرژی حاصل از متابولیسم کربوهیدرات و حفظ قند خون در حد مطلوب و به بیان ساده «افزایش انرژی پایدار» به شمار می رود.
حفظ سلامت ریه ها: یک مطالعه اخیرا نشان داده است که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین A مانند طالبی برای سیگاری ها نیز مفید است. اگر شما سیگاری هستید و یا این که در کنار افرادی زندگی می کنید که دائم سیگار می کشند و به اصطلاح در معرض دود دست دوم سیگار هستید، شاید لازم باشد طالبی را در برنامه روزانه رژیم غذایی تان وارد نمایید.
مضرات میوه طالبی
- در برخی افراد مصرف زیاد میوه طالبی باعث اسهال یا نفخ می شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است درمصرف آن زیاده روی نشود.
- کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند.
- کسانی که ورم معده و روده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.
.gif)
.gif)






.gif)



0 دیدگاه