به گزارش پارسینه به نقل از فرارو، پای pie در اصطلاح انگلیسی به غذای پخته شده با خمیر میگویند که یا با مواد شیرینی و خامهای یا با مواد غذایی و خوراکی شور پر میشود. تاریخچه پای معمولا به دوران باستان و امپراطوری یونان و روم باز میگردد. پای از یک لایه خمیری با لایهای از میوه و مربا یا ترکیبی از سبزیجات، گوشت، تخم مرغ، لبنیات و... تشکیل شده است.
انواع پای شیرین شامل پای سیب، پای آلبالو، پای خامهای، پای کدو، پای گیلاس و... است و انواع پای شور شامل پای سیب زمینی، پای گوشت، پای مرغ و قارچ، پای ماهی، پای اسفناج و... میشود. پای نارنگی نوعی دسر شیرین و لطیف با طعم و رنگ نارنگی است که عطر و بوی پاییز را به خانهتان میآورد. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه پاییزی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه پای نارنگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه پای نارنگی
- آرد سفید قنادی: 260 گرم
- کره: 100 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 70 گرم
- بکینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه کرم نارنگی
- نارنگی شیرین و متوسط: 5 عدد (250 گرم)
- شکر: 150 گرم
- نشاسته ذرت: 4 قاشق سوپخوری
- آب سرد: 50 گرم
طرز تهیه پای نارنگی
![]()
برای درست کردن این تارت خوشمزه ابتدا تخم مرغ، وانیل و شکر را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی خیلی تند هم بزنید تا شکر و تخم مرغ حل شوند.
در مرحله بعد کره نرم و به دمای محیط رسیده را اضافه کنید و با همزن دستی خیلی تند هم بزنید تا کره با مواد به صورت یکدست مخلوط شود.
حالا ترکیب آرد، نمک و بکینگپودر را با هم مخلوط و کم کم به مایه تارت اضافه کنید و هم بزنید.
وقتی شبیه به خمیر شد، با دست ورز بدهید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد و به دست نچسبد.
خمیر را داخل کیسه نایلونی بگذارید و به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.
در این فاصله باید کرم نارنگی را درست کنید. نارنگیها را پوست کنید و داخل دستگاه مخلوطکن بریزید و یک دقیقه بزنید تا کاملا میکس شود و بعد داخل قابلمه بریزید.
شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود.
حالا نشاسته ذرت و آب را با هم مخلوط و به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا کم کم کرم یکدست و غلیظی شکل بگیرد.
قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و روی کرم را با کیسه نایلونی بپوشانید.
بعد از اینکه خمیر پای استراحت کرد، آن را از یخچال خارج کنید.
یک سوم خمیر را داخل فریزر بگذارید تا سرد شود، سپس بقیه خمیر را با وردنه باز کنید.
کف قالب موردنظرتان کاغذ روغنی پهن کنید و روی کاغذ و دیوارهها را چرب کنید.
خمیر باز شده را داخل قالب قرار بدهید و کامل کف قالب و دیوارهها را با خمیر بپوشانید.
روی خمیر چند سوراخ با چنگال ایجاد کنید، سپس کرم نارنگی را روی خمیر بریزید و کاملا پخش کنید.
خمیری که داخل فریزر قرار داده بودید، خارج کنید و با قسمت درشت رنده، روی لایه کرم رنده کنید تا جایی که کل سطح لایه کرمی را بپوشاند.
حالا قالب را داخل فر 180 درجه که از قبل گرم کردهاید به مدت 40 دقیقه قرار بدهید تا پای نارنگی بپزد.
بعد از خنک شدن، پای را از قالب خارج کنید و داخل ظرف سرو بگذارید. در این مرحله پای نارنگی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
.gif)
.gif)






.gif)



0 دیدگاه