به گزارش پارسینه و به نقل از seriouseats، حتی اگه تا حالا یه برگ هم نکاشتی، این دستگاهها طوری طراحی شدن که استفاده ازشون آسونه و دردسر زیادی ندارن.
بیشترشون با کپسولهایی کار میکنن که بذر از قبل داخلشون کاشته شده. فقط کافیه کپسولها رو بذاری داخل دستگاه، درپوش رطوبتی رو روش بذاری، آب بریزی و به برق بزنی. خودش چرخهی رشد رو با نور و گردش آب شروع میکنه. بعضی مدلها هر دو هفته یه بار نیاز به کود دارن، بعضی دیگه کودشون داخل خاک کپسوله. ماهی یه بار هم باید مخزن آب رو تمیز کنی تا جلبک یا کپک نزنه.
وقتی جوانهها شروع به رشد میکنن، دیدنشون واقعاً کیف داره. ولی باید حواست باشه که گیاههایی که سریعتر رشد میکنن، نور رو برای خودشون میگیرن. پس هرس کردن لازمه. بعد از یه مدت، حس باغبونی میگیری—البته بدون خاکبازی و عرق ریختن! نتیجهش هم سبزی تازهست، اونم با کمترین زحمت.
اگه فضای آشپزخونهت کوچیکه، مدلهای باریک و جمعوجور بهترن. بعضی دستگاهها مثل مدلهای بزرگتر، جا برای 9 گیاه دارن و حتی سبزیجات کوچیک هم میتونی باهاشون پرورش بدی. ولی اگه فقط چندتا سبزی ساده میخوای، مدلهای کوچیکتر با 3 یا 6 کپسول کاملاً کفایت میکنن.
یه نکتهی مهم در مورد نور: همهی دستگاهها نور قابل تنظیم دارن. اول نور رو نزدیک بذرها قرار میدی تا سریعتر جوانه بزنن، بعد که گیاه رشد کرد، نور رو میبری بالاتر. بعضی مدلها نورشون از همون اول خیلی بالاست و باعث میشه رشد گیاه کندتر بشه. پس اگه کمحوصلهای، مدلی انتخاب کن که نورش از اول پایین باشه.
البته هیچ دستگاهی بینقص نیست. گاهی بعضی کپسولها جوانه نمیزنن یا گیاهها پژمرده میشن چون نور کافی نمیگیرن. یا ممکنه دستگاه رو نزدیک پنجره یا اجاق گذاشته باشی و دمای محیط تأثیر بذاره. بعضی برندها تضمین میکنن که کپسولهاشون رشد میکنن و اگه نشد، جایگزین میفرستن.
در کل، بهترین باغچههای خانگی اوناییان که سریع جوانه میزنن، راحت تمیز میشن، و استفاده ازشون سادهست. اگه زیاد سفر میکنی، مدلی انتخاب کن که حالت تعطیلات داشته باشه و رشد گیاه رو کند کنه. اگه دوست داری بذر دلخواه خودت رو بکاری، مدلی بگیر که این امکان رو بده. و حواست باشه گیاههایی که سریع رشد میکنن رو کنار هم نکاری تا نور همدیگه رو ندزدن.
0 دیدگاه